GÜNCELDüzenleme Tarihi : 19 Kasım 2020 13:48Haber Girişi : 19 Kasım 2020 13:52

Kabusunuz olmasın!

Kabusunuz olmasın!

Yaşam alanlarınızda böceklerden uzak, güvenli ve hijyenik bir şekilde gönül rahatlığı ile vakit geçirebilmeniz için artık yanınızda birçok  alternatif  sunuluyor.  Kovid-19 ile birlikte  güvenli ilaçlama firmaları profesyonel alanda kendilerinin gösterdiler.Merdiven altı ilaçlama firmaları halkın sağlığını tehdit ediyor. Gerek böcek ilaçlama firmaları gerekse KOVİD-19 la mücadele eden firmalar vatandaşları uyarıyor. Firmalara başvuran vatandaşlar  bireysel ve kurumsal nitelikteki tüm müşterilere en kısa sürede, en etkin ve kalıcı sonuçları sunabilme prensibiyle motivasyon sağlayan profesyonel ekipler  ve böcek ilaçlama konusunda  güncel teknolojiye sahip ekipmanları ile böcek ilaçlama şirketlerini arayabilir ve  haşere kabusunuzu sonlandırabilirsiniz.

İlaçlama Nasıl Yapılmalı
   Yaşam alanlarımızda görmekten pek de hoşnut olmadığımız böcekleri uzaklaştırabilmek için kullanılan tek bir yöntem ya da kimyasal yoktur. Her haşere türü için laboratuvar ortamında geliştirilmiş farklı kimyasallar, farklı dozaj ve yöntemler dahilinde uygulanırlar. Bu noktada gerçekleştirilen ilaçlama uygulamaları sırasında kesinlikle profesyonel bir ekip ile çalışmanız gerektiğinin de altını çizmek gereklilik göstermektedir. Aksi halde, yanlış ilaç uygulaması sonucunda gerçekleştirilen ivmeler işe yaramayabilir ya da gerekli tedbirler alınmadığı takdirde size, evinize/iş yerinize ve hatta çevrenizdeki diğer konutlara dahi sıçrayacak tehlikeli sonuçları beraberinde getirebilir. Bu sebeple böcek ilaçlama konusunda yeterli ölçüde donanımı bulunmayan firma ya da şahıslarla çalışmaktan ve kulaktan duyma yöntemlerle de kendiniz müdahale etmekten kesinlikle kaçının.

Böcek İlaçlamada 
Kullanılan Yöntemler
Haşere ilaçlama konusunda kullanılmakta olan kimyasallar ve dolayısıyla da teknikler pek çok koşula göre değişkenlik gösterebilmektedir. Daha yakından mercek altına alabilmemiz için öncelikle kokulu ve kokusuz böcek ilaçlama olarak ikiye ayırmak gereklilik gösterir:Kokulu Böcek İlaçlama: Genellikle akrep gibi türlerin ve uçabilen böceklerin görülmekte olduğu alanlar için kullanılmakta olan yöntemdir. Kullanılmakta olan kimyasal ilaçların son derece keskin bir kokusu vardır ve insan salığı açısından da ölümcül etkilere yol açabileceği için solunmaması adına önlemlerin alınmış olması gerekmektedir. Uygulanım alanının kullanılan ilaca göre minimum 6 saat kadar kapalı kalması ve kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Ardından 2-3 saat kadar da ortamın havalandırılması sağlanmalı ve bu süreçte yine ilaçlanan alan terk edilmelidir.Kokusuz Böcek İlaçlama: Ortalama üç aya kadar etki sağlamakta olan kokusuz ilaçlama yönteminde kullanılan kimyasalların, uygulanım gösterilen alan üzerinde herhangi bir koku ya da iz bırakmaması sağlanır. Kokulu ilaçlama metodunun gereklilik göstermediği durumlarda sıklıkla tercih edilir. İnsan sağlığı açısından çok daha az tehlike arz eder, temizlenmesi ve de uygulanması daha kolaydır. Bu sebeple ilaçlanan alanın terk edilmesine de gerek duyulmaz.Haşere ilaçlama tekniklerini yukarıdaki şekilde iki ana kategoriye ayırdıktan sonra, şimdi de tercih edilebilen diğer uygulama yöntemlerini inceleyelim:Jel Böcek İlaçlama: Genellikle hamam böceklerinin türevleri için kullanılan bir ilaçlama yöntemidir. Uygulanımı için yine profesyonel bir ekibe gereksinim duyulur. İlaçlama işleminde; kapı ya da pencere pervazlarına, dolap köşelerine ve priz altları gibi alanlara ilaçlama personeli tarafından jel ilaç kartuşları yapıştırılır. Ortalama bir hata içerisinde tamamen etki gösterir ve sonuçları oldukça uzun sürelidir.Sıvı Böcek İlaçlama: Hemen hemen tüm haşere türevleri için etki gösterebilen bir yöntemdir. Son derece dikkatli ve tedbirli bir şekilde uygulanması gerektiğinden mutlaka profesyonel bir ilaçlama ekibi tarafından gerçekleştirilmelidir.Dumanla Böcek İlaçlama: Geniş alanlardaki sorunun çok daha kısa sürede etkin bir şekilde çözüme kavuşturulması için uygulan böcek ilaçlama yöntemleri arasındadır. Kapalı alanlarda da kullanılabildiği gibi sıklıkla açık alanlardaki sorunlar için tercih edilir.