Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde tarifi olmayan acılar yaşatan deprem afetinin ardından eğitime de ara verilmişti. Öğrencilerin evlerine dönmesiyle birlikte şehirde büyük bir sessizlik oluştu.
EKONOMİNİN CAN DAMARI
Erzurum ekonomisinin can damarı olan öğrencilerin şehri terk etmesiyle birlikte büyük bir sessizliğin hâkim olduğunu belirten esnaf Tekin Kılıçoğlu, ‘deprem nedeniyle eğitime ara verilmiş ve üniversiteler uzaktan eğitim sistemine geçiş yapmışlardı. Öğrencilerin şehri terk etmesiyle birlikte büyük bir sessizlik başladı. Öğrencilerimiz Erzurum ekonomisinin can damarıdır. Yaz aylarında öğrenci durgunluğunun açığını düğünler kapatıyor. Bu yıl ise yaşanan depremler nedeniyle öğrenciler evlerine dönmek zorunda kaldılar. Haliyle bizimde işlerimiz etkilendi.’ Dedi.
AKARYAKIT FİYATLARI ETKİLİ OLMUŞTU
Önceki dönemlerin aksine bu yıl ekonomik nedenlerden dolayı ulaşım tercihlerinin değişmesi bizleri derinden etkiledi diyerek sözlerine devam eden Kılıçoğlu, ‘döviz kurlarının uçuşa geçmesiyle birlikte akaryakıt fiyatları da tavan yapmıştı. Doğal olarak bu durum tarifeleri değiştirdi. Bizler de taksici esnafı olarak büyük bir mağduriyet yaşadık. Daimi olarak taşıdığımız müşteriler dahi bizleri tercih etmiyorlar. Öğrencilerin şehri terk etmesiyle birlikte işlerimiz tamamen yerle bir oldu.’ Dedi.
ZORUNLULUKLAR HARİÇ
İnsanlar artık taksileri çok zaruri durumlar haricinde aramıyorlar diye konuşan Kılıçoğlu, ‘ulaşımda tercihler değişti. Tabi vatandaşlarda doğal olarak bütçeye uygun şekilde davranıyor. İnsanlar zor durumda kalmadığı sürece taksileri aramıyorlar. Tarife fiyatlarına çok tepkililer. Fakat bizim elimizde olan bir şey değildir. Tabi insanlara hak veriyoruz. Ulaşımda farklı yöntemleri aramak en doğal haklarıdır. Zaten çoğu araç sahibi ise akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını satmak zorunda kaldılar.’ Diyerek sözlerini tamamladı.