GÜNCEL Haber Girişi : 28 Mart 2024 08:37

ERZURUM’DA HAVALAR ISINMAYA BAŞLAYACAK

ERZURUM’DA HAVALAR ISINMAYA BAŞLAYACAK

Son iki haftadır yoğun kar yağışı ile hayatın olumsuz yönde etkilendiği Erzurum’da, kar yağışları yerini güneşli ve sıcak havalara bırakacak. Meteoroloji yetkililerinden paylaşılan son verilere göre Cuma günü itibariyle hava sıcaklıklarında hissedilir derecede artış olacak.

BÖLGEDE YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji 12. Bölge müdürlüğü yetkililerinden paylaşılan son verilere göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinin aralıklı kar yağışlı, Erzincan ve çevresinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edildiği bildirildi.

SICAKLIKLARDA ARTIŞ YAŞANACAK

Son günlerde kar yağışlarıyla birlikte eksilere düşen hava sıcaklıkları Cuma günü itibariyle artış yaşanacak. Vatandaşların beklediği güneşli ve sıcak havalar geri geliyor. Yetkililerden yapılan açıklamada, ‘hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgâr, Güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.’ denildi.

YÜKESEK KESİMLER İÇİN ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji ve AFAD yetkililerinden yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlara uyarılar yinelendi. Yapılan açıklamada ise, ‘Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.’ İfadeleri kullanıldı.