TÜRKİYE’Yİ ATEŞE ATACAKLARDI

EŞCİNSELLİĞE ÖZEL KORUMA.
DİN DERSİ YERİNE 'KÜLTÜR' DERSİ.
ÇOK DİLLİ EĞİTİM TALEBİ.
25 BÖLGEYE BÖLÜNELİM
YEREL MECLİSLER KURULSUN!.
İşte Türkiye’nin gizli anayasa çalışması ortaya çıktı.Bu anayasa Türkiye’nin bölünmesi için yapılan bir anayasa öyleki Bu anayasada Atatürk yok Türk devleti yok,Din yok işte son günlerde Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan bir anayasa tartışması başladı. Öyleki bu anayasa çıktığı an Türkiye bölünüyor.Peki bu anayasayı kimler çıkaracak Önce CHP'li İbrahim Kaboğlu açıkladı ardından İYİ Parti'li Ümit Özdağ... Seçim öncesinde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP, Anayasa çalışması yaptı. Taslak çalışmada Türkiye bölgelere ayrılıyor, Atatürk milliyetçiliği kaldırılıyor..CHP, İYİ Parti, SP ve HDP'nin, Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu öncülüğünde hazırladığı iddia edilen Anayasa taslağına ulaşıldı. Taslak metinde eşcinselliğin anayasal garanti altına alınmasından, federatif sisteme kapı aralayacak yerel yönetim modeline kadar çok çarpıcı ayrıntılar yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'çoğulcu' anlayışla yeniden yapılanması, zorunlu Din Kültürü dersinin 'seçmeli kültür dersine' çevrilmesi, ana dilde eğitim hakkı tanınması, birçok maddede geçen 'toplumsal cinsiyet eşitliği' ifadesi de taslakta dikkat çeken unsurlar oldu..
CHP, İYİ Parti, SP ve HDP arasındaki Anayasa mesaisi 13 Ocak 2018'de yapıldı. 16 Şubat 2018'de ise toplantıların nasıl gerçekleştirileceğini ilişkin yol haritası hazırlanarak madde madde kayıt altına alındı. Yol haritasında toplantıların gizli olarak 2 haftada bir yapılması ve 3 ayda tamamlanması kararlaştırıldı.

Yapılan çalışmalarda belirlenen ortak ilkelerin 4 parti liderinin katıldığı bir toplantı ile örtülü veya açık olarak paylaşılması kararlaştırıldı. Bu yol haritası çerçevesinde yürüyen görüşmeler 7 Mayıs 2018'de sonlandı. Görüşmelerin ardından "Uzmanların katılımıyla CHP-HDP-İYİ Parti ve SP temsilcileri tarafından hazırlanan çerçeve metin" başlığı ile bir metin kaleme alındı.
Taslakta Anayasa'nın başlangıç metninde yer alan "Eşsiz kahraman Atatürk" gibi ifadelerin çıkarılması istendi. Taslakta "Başlangıç herhangi bir kişi kurum ya da değere meşruiyet kazandırmaktan uzak olmadır" ifadesi kullanıldı. Taslakta, mevcut Anayasa'da değiştirilemez denilen ilk 3 maddede yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. İkinci maddede yer alan "Atatürk milliyetçiliğine bağlı" ifadesinin taslakta bulunmuyor. Üçüncü maddedeki "Devletin dili Türkçe'dir" yerine "Resmi dili Türkçe'dir" ifadesi önerilerek çok dilliliğe kapı aralanıyor..
İşte CHP, İYİ Parti, SP ve HDP “nin Türkiye’yi bölme parçalama anayasası