Karantina çocukları

koronavirüsle birlikte çocuklarımız evlerde karatinada bu nedenle okulların kapalı olması onları ister istemez internete sürüklüyor. Kapıya çıkmayan çocuklar ister istemez internet ile tanışıyor.Bu da ileride önemli sıkıntıları beraberinde getiriyor. Yapılan araştırmada çarpıçı sonuçlar yayınlandı.Bu araştırmada Türkiye’de çocuklar karantina sürecinde İnterneti daha fazla kullanmaya başladı. Ocak ayının ilk haftası ile Mart ayının son haftası kıyaslandığında, web sitesi ziyaret sayısının %0 arttığı görüldü. Günümüzde çocukların İnternet teki faaliyetleri, dışarıdaki sosyal davranışları kadar önemli hale geldi. Bu yüzden çocukların İnternet te karşılaştıkları bilgiler arasında yolunu bulmasına ve olumlu bir deneyim yaşamasına yardımcı olmak kritik önem taşıyor. Dünyanın çoğu yerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları, çocukların eğlenmek için İnternete daha çok yönelmesine neden oldu. Bu süreçte İnternet kullanımının artmasıyla çocukların davranışlarında da değişimler yaşanıyor.
Bu konuda en çok göze çarpan eğilim, sosyal medyanın artan rolü oldu. Türkiye’de İnterneti mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya için aktif bir şekilde kullanan çocukların oranı Mart ayında %6 arttı. Bununla birlikte müzik ve video içerikleri de daha çok tüketilmeye başladı. Ayrıca Türkiye’de Mart ayının ortasında kısa bir dönemde silahlar, patlayıcı ve yanıcı malzemeler ile ilgili web sitelere ilgi de önemli bir artış gösterdi. Ancak bu eğilim Mart ayının sonunda sıfırlandı. İstatistikler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çocukların internette daha aktif olduğunu gösteriyor. Ebeveynlerin panik olmasına gerek yok. Topladığımız verilere göre çocukların büyük çoğunluğu istenmeyen içerikler veya rahatsız edici haberlerle değil internette sosyalleşmekle, video izlemekle, müzik dinlemekle veya oyun oynamakla ilgileniyor. Ayrıca, çocukların internette yaptıkları şeyler ebeveynlerin yaptıklarıyla paralellik gösteriyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.