Hınıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Yönetici ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Programı kapsamında toplantı yapıldı.
Okullarda verilen din eğitimleri, her ne kadar gereken hassasiyet gösterilerek verilmese de büyük önem taşıyor. Özellikle eğitiminin temelleri din üzerine göre olmayan okullarda çok kısa bir süreliğine verilen din eğitimleri, maalesef yeterli etkiyi oluşturamıyor. Öğrenciler üzerinde verilecek doğru bir eğitim normal yaşamda da olumlu etkilerin oluşmasını sağlayabilir.
GELİŞİM SÜRÜYOR
Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam ediyor. Eğitim alanında okullar da bu değişim, dönüşüm ve gelişmelerden etkileniyor. Bu sürecin Sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ise büyük oranda eğitim liderinin iletişim ve yönetim becerilerine bağlı. Bu çerçevede Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ‘Yönetici Gelişimi Planı’ (YÖGEP) ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Programı (DÖGEP) hazırlandı.
YAPILACAKLAR ELE ALINDI
Hınıs ilçesinde DÖGEP Aralık ayı çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Kültür ve medeniyetimizdeki eğitim anlayışını yansıtan eserlerden seçilen yazılı metinlerin, klasik eserlerden hikayeler ve özgün düşünceler içeren bölümlerin okunması ve değerlendirilmesi gerekiyor. Eğitim felsefesi, öğretmenlik, öğretmenlik meslek etiği, öğretmenliğin misyonu, milli, manevi ve evrensel sorumlulukları, din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Temel Dini Bilgiler derslerinde yer alan ibadet konularının öğretilmesinde temel ilkeler, öğretim metotları ve materyallerin hazırlanması ve kullanılması lazım. Kur’an öğretiminde verimlilik, Kur’an-ı Kerim öğretim yöntem ve teknikleri üzerine okumalar ve müzakereler, DKAB derslerinde etkili sunu araçları, anlamlı, kullanışlı, ilginç ve eğlenceli bilgi sunumu, beden dili, etkili ve güzel konuşma, etkili sunum teknikleri ve sunum uygulamaları, süreç izleme ve değerlendirme teknikleri atölye çalışması yapılmalı. Ödüllendirme etkinlikleri, ödül çeşitleri ve öğrenci üzerine etkileri atölye çalışması, eleştirel düşünme, çıkarım yapma, analiz etme, yorumlama gibi bazı üst düzey zihinsel becerilerin eğitim öğretim sürecinde öğrencilere kazandırılması atölye çalışması.” bilgisi aktarıldı.
SÖYLEŞİ YAPILDI
Yine YÖGEP Aralık ayı toplantısı hakkında ise, “’Bir eğitimci olarak Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in insanlarla iletişimi, sosyal ilişkileri, eğitim yaklaşımı, eğitimdeki temel ilke ve metotları ile yönetim anlayışı ve uygulamalarından örnekler’ konulu Aralık ayı YÖGEP çalışması İmam Hatip Ortaokulu’nda Yrd. Doç. Dr. Eşref Nural’ın Hz. Muhammed (S.A.V)’in Eğitim Liderliği adlı makalesinden yola çıkılarak bir söyleşi şeklinde bilgi alışverişinde bulunuldu. Hz. Muhammed (S.A.V)’in eğitim uygulamalarındaki örnekleri esas alarak eğitim lideri nasıl olunmalı sorusu üzerine istişare edildi.” paylaşımında bulunuldu.
21.12.2019 17:25:00